Από τον Άγιο Παΐσιο στον απρόβλεπτο Ρήγα: 10 άντρες με τους πιο viral ρόλους της χρονιάς στην TV

Στη δική τους περίπτωση δεν υπάρχουν πρώτοι και δεύτεροι ρόλοι. Οι άντρες των σειρών της μυθοπλασίας που μας εξέπλησαν τη φετινή τηλεοπτική χρονιά είναι πολλοί και όλοι αξιοπρόσεκτοι για το ταλέντο τους και τον τρόπο που χειρίστηκαν τους ήρωες που υποδύθηκαν.
Αν κάτι χρειάζεται να κρατήσεις από την τηλεοπτική χρονιά που φτάνει στο τέλος της, είναι το υψηλό επίπεδο της υποκριτικής στις σειρές μυθοπλασίας. Το οποίο καλύπτει πολλές φορές, ατέλειες στο σενάριο ή στην παραγόμενο οπτικό περιεχόμενο.
Οι άντρες της χρονιάς που έγιναν viral, που θαυμάσαμε, που αγαπήσαμε ή που μας έβαλαν στη διαδικασία του «love to hate situation» είναι πολλοί και για τον καθένα έχουμε έναν διαφορετικό λόγο που τον ξεχωρίσαμε.
Από τον Άγιο Παΐσιο, στον Ρήγα, στον αδίστακτο Παύλο στον γενναιόδωρο Πέτρο, στον τιμωρό Μάρκο, στον ανιοδιοτελή Νικόλα, στον character Κόμη Ντεσλόρ και στο φάντασμα του Στέφανου, ας δούμε αναλυτικά αυτούς που και εσύ θεωρείς ως ρόλο της χρονιάς.
Από την αδίστακτη Κυβέλη στη μεταφυσική Ιόλη: 10 γυναίκες που έκαναν τους ρόλους της χρονιάς στην ΤV
Όλα για τον έρωτα και την εξουσία
Με τον πιο ιδιαίτερο, τον πιο δημοφιλή και τον εκτός συναγωνισμού ρόλο θα ξεκινήσω και αυτός αφορά στον Προκόπη Αγαθοκλέους ως Άγιο Παΐσιο.
Πέρα από τη μεγάλη επιτυχία της σειράς (1η σε νούμερα τηλεθέασης από όλες τις άλλες της σεζόν) ο ηθοποιός έκανε έναν πραγματικό άθλο. Το να προσεγγίσει μία εμβληματική θρησκευτική προσωπικότητα χωρίς να γίνει γραφικός, μα βαθιά ουσιαστικός. Λειτούργησε ως μία τηλεοπτική ψυχοθεραπεία αυτός ο ρόλος για όλους μας, με έναν τρόπο που λίγοι μπορούν να καταφέρουν. Τον λατρέψαμε.
Ο Άγιος Παΐσιος στο MEGA έκανε επικό φινάλε: Αποθέωση του κοινού για τον Προκόπη Αγαθοκλέους
Ο Γιώργος Νινιός στην Παραλία, υπήρξε για δεύτερη χρονιά μία τηλεοπτική φυσιογνωμία από άλλο σύμπαν.
Ο τρόπος που έγινε ο Δημητρός, θα έπρεπε να διδάσκεται στις δραματικές σχολές. Χωρίς πολλά λόγια, αξεπέραστος.
Καθηλωτική η δολοφονία Λιβανού στην Παραλία: «Υπόκλιση» στον Νινιό από το κοινό για το τέλος
Ο Μαθιός του Σασμού Δημήτρης Λάλος, δε χρειάστηκε να κάνει μεγάλη προσπάθεια, για να τον ξεσυνηθίσουμε από τον προηγούμενο ρόλο του και να τον γνωρίσουμε ως Μάρκο - Άρη Γιαννουλάτο στον Τιμωρό.
Σε μία διπλή ταυτότητα που εξυπηρετούσε την τιμωρία για όσους του κατέστρεψαν τη ζωή. Δεν του ταίριαξε απλά ο ρόλος, αλλά έκανε τον ρόλο να ταιριάξει σε εκείνον. Φάνηκε πως τον δούλεψε αρκετά και οι μεταστροφές από τη χαρά στη λύπη, από την ευτυχία στην οργή έγιναν με πολύ κομψό υποκριτικά τρόπο. Καθόλου τυχαία η μεγάλη επιτυχία και αυτής της σειράς.
Και εξαιτίας του, αλλά και λόγω του Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου. Το ταίριασμα τους υπήρξε μοναδικό.
Ο Φίλιππος καταδικάζει στον Τιμωρό τον Αλέξη - Το φινάλε του Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου

Μιλώντας για χημείες δεν μπορούμε να μη σταθούμε στη χημεία που έχει ο Γιώργος Γεροντιδάκης με τη Δάφνη Λαμπρόγιαννη στο Grand Hotel. Ο ηθοποιός μας έκανε να ξεχάσουμε τον ρόλο του ως Μελέτης στις Άγριες Μέλισσες και ανέβηκε πολλά level υποκριτικής με τον φετινό του ρόλο ως Ρήγας. Και σε αυτό, βοήθησε και αυτή η χημεία.
Σχεδόν κινηματογραφικός, με προσοχή στις λεπτομέρειες, άλλοτε γλυκός, άλλοτε ακραία αδίστακτος, σε παρασύρει σε ό,τι και αν κάνει. Δεν τον συμπαθήσαμε ως Ρήγα, τον θαυμάσαμε όμως απεριόριστα ως Γεροντιδάκη.
Διπλή δολοφονική απόπειρα στο Grand Hotel για Κυβέλη - Ρήγα στο τελευταίο επεισόδιο
Σε αυτή τη σειρά, πρέπει να μνημονεύσουμε και άλλους αντρικούς ρόλους για να μην αδικήσουμε κανέναν. Ο Γιάννης Κουκουράκης στον πρωταγωνιστικό του ρόλο ως Πέτρος είναι το αντίπαλον δέος του Ρήγα, γενναιόδωρος συναισθηματικά και μαχητής. Αεικίνητος λόγω ρόλου υπήρξε φέτος υποδειγματικός σε όλα.
Βγαλμένος από ταινία νουάρ είναι ο Μιχάλης Συριόπουλος ως Κόμης Αλέξανδρος Ντεσλόρ. Ο ρόλος, που έχει και προσεγμένα κωμικά στοιχεία ήταν κομμένος και ραμμένος πάνω του. Αποτελεί έναν από τους πιο viral ρόλους στα social media μαζί με εκείνον του Στάθη Κόικα ως Ιορδάνη. Μεγάλα ταλέντα και οι δύο.
Οι σκηνές του δεύτερου με την τηλεοπτική του μαμά Δάφνη Λαμπρόγιαννη, υπήρξαν αξεπέραστες.
Άλμα στον χρόνο έκανε ο Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης και από Μάρκος Λάσκαρης του 18ου αιώνα την περασμένη χρονιά, έγινε ο σύγχρονος αστυνόμος Στέφανος της Διάφανης Αγάπης. Μεταφυσικός ο ρόλος του αφού λειτούργησε ως φάντασμα. Το να υποδυθείς έναν τέτοιο χαρακτήρα, σημαίνει ότι αντιμετωπίζεις πολλές παγίδες και πρακτικά στα γυρίσματα. Υπήρξε η ψυχή της σειράς που είχε αστυνομικό μυστήριο και εκλεκτούς συναδέλφους να τον συμπληρώνουν.
Το ντεμπούτο του Δημήτρη Παπανικολάου στην τηλεόραση ως Παύλος στον Άγιο Έρωτα δεν θα μπορούσε να γίνει με καλύτερο τρόπο. Η θεατρική του εμπειρία και παιδεία τον βοήθησε πολύ και μετά το πρώτο διάστημα προσαρμογής είναι ο πιο αγαπημένος μας κακός της φετινής τηλεοπτικής χρονιάς. Το κακός σε πολλά εισαγωγικά, γιατί στην ουσία είναι ο αδίστακτος δολοφόνος της χρονιάς.
Στην επόμενη χρονιά της σειράς αναμένουμε αυτό που όλοι υποψιαζόμαστε, δηλαδή την τελική του αναμέτρηση με τον πατέρα Νικόλαο - Δημήτρη Γκοτσόπουλο.
Ο ιερέας της Στέρνας γοήτευσε το γυναικείο κοινό (βοήθησαν και κάποιες πιο τολμηρές σκηνές σε αυτό) ήταν επίσης ένας από τους αντρικούς χαρακτήρες που ξεχώρισαν και είναι ο καταλληλότερος για να υποδύεται πρόσωπα που έχουν καλό πρόσημο. Από τους καλύτερους ηθοποιούς των τελευταίων χρόνων με σπάνιο ταλέντο και πάντα άψογος σε όλες τις λεπτομέρεις.
Αντί για γάμο, έχουμε χωρισμό στον Άγιο Έρωτα: Η ανατροπή με τον Νικόλαο και η τελευταία σκηνή

Στον Άγιο Έρωτα για μία ακόμη φορά θαυμάσαμε τον Θανάση Κουρλαμπά ως Κυριάκο και τον Γιάννη Τσορτέκη ως Κλεάνθη (στον δεύτερο θα προτιμούσαμε μεγαλύτερης διάρκειας ρόλο) αλλά σε αυτή τη σειρά, υπήρξε και ένα outsider.
Δεν τον γνωρίσαμε πρώτη φορά τον Γιάννη Εγγλέζο που υποδύεται τον Χάρη, (τον είχαμε δει και στο «Αυτή η νύχτα μένει») και τον έχουμε ξεχωρίσει και από τους θεατρικούς του ρόλους, αλλά υπήρξε πραγματική αποκάλυψη τους τελευταίους μήνες.
Ο τρόπος της υποκριτικής προσέγγισης εξίσου υποδειγματικός, ρεαλιστικός και με μία θεατρικότητα που σπανίζει σε σειρές μυθοπλασίας. Αν ανέφερα αρχικά για υψηλό επίπεδο ηθοποιών στην ελληνική TV, εκείνος αποτελεί ένα από τα καλύτερα παραδείγματα.